Hars wordt misschien minder vaak geconsumeerd, vooral door beginners, maar is desalniettemin een behoorlijk veelzijdig product op basis van cannabidiol. Toegegeven, deze krachtige CBD-gehaltes kunnen verwarrend of zelfs beangstigend zijn, maar hier leg ik uit hoe je je CBD-hars kunt consumeren en gebruiken . CBD hars hars voor optimale resultaten zonder gevaar.
Je kunt je CBD-hars verdampen
Als je mijn redactionele avonturen op deze blog hebt gevolgd, zul je je herinneren dat ik het al eens heb gehad over vaping (wat eigenlijk mijn favoriete manier is om CBD te consumeren).
Laat me je er snel aan herinneren wat dit inhoudt: met behulp van een apparaat dat voor dit doel is ontworpen - en dat in verschillende vormen verkrijgbaar is, zoals een elektrische pijp, een elektronische sigaret of zelfs een groter apparaat dat het midden houdt tussen een diffuser en een hookah - wordt de substantie op basis van cannabidiol verhit tot een hoge temperatuur, maar die bereikt nooit het punt van verbranding.
De vaporizer verhit de CBD tot temperaturen tussen 170 en 210° Celsius, wat genoeg is om de actieve ingrediënten vrij te laten komen, maar het product niet verbrandt.
- Verwarm je spuitfles voor.
- Verkruimel de hars en doe het in het daarvoor bestemde vakje.
- Laat het opwarmen en maak je klaar om te inhaleren. Aarzel niet om voorzichtig te zijn en trek zachtjes aan het apparaat om de beste sensaties te krijgen (en om de apparatuur niet te beschadigen).
- Inhaleer de damp en laat de stof binnen een paar minuten - tot 20 minuten - inwerken.
Maar je kunt ook koken met CBD-hars
Als je geen geld wilt uitgeven aan een vaporizer, of als je CBD-hars gewoon voor het eerst wilt proberen, kun je het gebruiken in hartige en zoete recepten.
Koken met onze CBD is heel eenvoudig, je moet alleen weten dat het een in vet oplosbare molecule is. Het gebruik van vet is daarom essentieel als je de voordelen van CBD wilt ervaren. Je hebt nu twee opties.
Ten eerste kun je je CBD-hars in olie of boter gieten. Kies hiervoor de olie die het beste bij je past of gebruik boter. Smelt vervolgens de hars in het vet (ongeveer 1 tot 2 gram per bereiding).
Gebruik olie of boter zoals aangegeven in het recept. Als dit te beperkend lijkt, kun je de CBD hars ook raspen op het gerecht van je keuze, zorg er alleen wel voor dat het voedsel vet bevat zodat je lichaam de cannabidiol kan opnemen.
Het beetje extra? CBD geeft je bereidingen een hele nieuwe smaak. Je kunt zelfs spelen met de verschillende harsen en hun aroma's.
Voor meer informatie over hars :