Binnenkweek

Verschillende kweekmethoden (binnen, kas en buiten)

Hennep wordt al heel lang buiten geteeld. Het is zelfs een van de oudste landbouwgewassen.

Binnenkweek daarentegen is vrij recent, minder dan een eeuw geleden.

Hetzelfde geldt voor de teelt onder glas, die relatief recent is.

De meeste vooruitgang in de hennepproductie vond plaats in het tijdperk van de binnenkweek, en ontwikkelingen in de technologie hebben ons in staat gesteld onze kennis van de plant uit te breiden.

Maar wat zijn de voordelen van elke kweekmethode?


Natuurlijke omgeving versus gecontroleerde omgeving

De omgeving is de belangrijkste factor voor een succesvolle oogst.

Binnen kweken heeft het voordeel dat de kweker de omgeving kan controleren.

Het controleren van de temperatuur, lichtbronnen, C02-productie en luchtvochtigheid helpt allemaal bij het creëren van een stabiele habitat, waardoor planten op hun best kunnen groeien zonder het risico op verstoring van buitenaf.

Een natuurlijke omgeving binnenshuis nabootsen kan echter ingewikkeld zijn, vooral als het gaat om ongediertebestrijding (motten, spinnen, muggen, enz.).

Kassen zijn ook de nieuwe trend in de hennepteelt. Met een goedkope structuur, minder lampen en minder ventilatie dan binnenshuis, kunnen telers het hele jaar door oogsten, op bijna elke breedtegraad.

In een kas is de mogelijkheid om de belichting te manipuleren en kunstlicht toe te voegen, naast zonlicht, het grootste voordeel. Het groeiseizoen kan tot in de herfst en winter worden verlengd door op bewolkte dagen licht toe te voegen en het langer te laten branden om de kortere dagen te compenseren.

Maar het is niet alleen een kwestie van de hoeveelheid energie verhogen. Een goed ontworpen kasomgeving blijft 's nachts of in het vroege voorjaar boven de lage temperaturen buiten. Tijdens het koude seizoen kan een kas gemakkelijk worden verwarmd. Dit microklimaat biedt een flexibiliteit die niet te vinden is in binnen- of buitenteelt.

De zonnestralen verwarmen de lucht en de grond, terwijl de transparante muren de vochtigheid en warmte in de kas op een optimaal, instelbaar niveau houden.

Buitenteelt vereist daarentegen een klimaat dat geschikt is voor de plant, d.w.z. een goede blootstelling aan de zon, warme dagen, zachte nachten en een lage luchtvochtigheid.


Kostenverschillen tussen binnen-, kas- en buitenteelt

Alle drie de soorten teelt vereisen aanzienlijke initiële kosten.

In een hennepkwekerij variëren de arbeidskosten afhankelijk van of het gewas binnen, in de kas of buiten wordt gekweekt.

In een binnentuin kunnen er meerdere oogsten per jaar zijn en is er altijd wel iets te doen: snoeien, trainen, water geven, voeden, enz.

Buiten daarentegen is er meestal maar één oogst per jaar. Een grote buitenplantage heeft misschien maar vier mensen nodig tot de oogst, in tegenstelling tot een binnenkweek, waar meer mensen voor nodig zijn.

De hoge kosten van binnenkweek worden terugverdiend door het hele jaar door te oogsten en sterkere producten van doorgaans hogere kwaliteit.

In het geval van glastuinbouw zijn de elektriciteitskosten lager dan voor een binnenkweekruimte. Desondanks zijn de oogsten over het algemeen constanter dan bij binnen- of buitenteelt.

Met het oog op de stijgende energiekosten en de steeds toenemende vraag lijkt buitenteelt een uitstekend alternatief, waarmee het mogelijk is om kwaliteitsproducten tegen een zeer redelijke prijs aan te bieden.


Hennepkwaliteit

Binnenkweek heeft de reputatie topproducten te produceren.
De mogelijkheid om de omgeving te controleren en het kweken te versnellen heeft geleid tot de creatie van nieuwe variëteiten met veelzijdige en gevarieerde organoleptische profielen.
De introductie van hoge CO2-niveaus stimuleert de groei van de toppen, die niet hoeven te vechten tegen wind en regen, of enig ander natuurlijk element dat ze zou kunnen beschadigen.

Buiten zien de bloemen er misschien niet perfect uit, maar hun aroma's en effecten zijn er niet minder om.

Sommige mensen geven zelfs de voorkeur aan biologische hennep die buiten is gekweekt boven hennep die binnen is gekweekt.

Het idee dat terroir net zo belangrijk is als voor wijn, in het proces waarbij de plant zich de eigenschappen van de omgeving eigen maakt, is niet zonder basis.

Dus je hoeft nu alleen nog maar zelf te oordelen.

Op uw plaatsen, klaar, hennep !!!!

Terug naar de blog

Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.