Voor velen zijn kerstkoekjes een onmisbaar onderdeel van deze feestelijke periode. Wil je dit jaar eens iets anders proberen? Waarom probeer je dan niet eens kerstkoekjes met CBD? Mama geeft je haar recept en tips voor perfecte CBD-koekjes voor de feestdagen.
Herinnering over koken met CBD
Voordat ik je mijn recept voor kerstkoekjes met CBD geef, is het belangrijk om een paar basisprincipes in herinnering te brengen. Het is heel eenvoudig om CBD in een recept te verwerken, met name in de vorm van olie of bloemen. Wat bloemen betreft, kunnen ze, afhankelijk van de soort, verschillende smaken geven, waardoor je kunt variëren.
Je moet echter weten dat CBD hydrofoob is, wat betekent dat het niet van water houdt. Het is daarentegen lipofiel, wat betekent dat het van vet houdt. Het is dus ideaal voor gebruik in koekjesdeeg.
Tot slot moet je weten dat hennepbloemen in hun huidige staat weinig CBD bevatten. Om het beste uit het product te halen, moet het eerst een decarboxylatiefase ondergaan . Geen paniek, ook al klinkt dit woord misschien eng, het is eigenlijk een heel eenvoudig proces. Om je bloemen te decarboxyleren, hoef je ze alleen maar ongeveer twintig minuten in de oven op 130 °C te bakken.
Maar ik kan je geruststellen: voor mijn koekjesrecept hoef je ze niet te decarboxyleren. Dat gebeurt op natuurlijke wijze tijdens het bakken.
De benodigde ingrediënten voor CBD-koekjes
Voor dit recept voor zandkoekjes heb ik gekozen voor de soort Orange Bud, omdat ik vind dat de aroma's daarvan ideaal zijn voor deze feestelijke periode. Je kunt natuurlijk ook een andere soort kiezen, afhankelijk van je smaak.
Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt om mijn CBD-kerstkoekjes te maken:
● 200 gram bloem;
● 5 gramOrange Bud (of een andere soort naar keuze);
● 1 zakje gist;
● 100 gram suiker;
● 2 eieren;
● 150 gram boter;
● 100 gram amandelpoeder.
Ik heb gekozen voor een recept met ingrediënten die je gemakkelijk kunt vinden. Aarzel natuurlijk niet om het aan te passen aan je voorkeuren of allergieën bijvoorbeeld.
De stappen voor het maken van CBD-koekjes
Ik zal je nu stap voor stap uitleggen hoe je te werk moet gaan. Zoals ik al zei, vindt de decarboxylatie van CBD-bloemen plaats tijdens het bakken. Om het product echter optimaal te benutten, raad ik je aan ze 5 minuten in de oven te bakken op 150 °C (je kunt ze in een klein bakje doen). Zo kun je ze later gemakkelijker verkruimelen.
Laten we nu verdergaan met de bereiding zelf:
- Meng de bloem, het bakpoeder en de suiker in een kom. Voeg vervolgens de twee eidooiers toe (bewaar het eiwit voor later in het recept).
- Laat tegelijkertijd de boter zacht worden en voeg 5 gram CBD-bloemen (door ze zo fijn mogelijk te verkruimelen);
- voeg dit mengsel (boter/CBD) toe aan je bereiding en meng alles goed door elkaar;
- voeg het amandelpoeder toe en kneed (je moet een homogene deeg krijgen);
- Laat het deeg enkele minuten rusten.
- Bestrooi je werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit met een deegroller.
- Snijd met een mes of een koekjesvormpje de vormen van je koekjes uit.
- Leg je koekjes op een bakpapier en plaats ze op je bakplaat.
- Smeer met een bakkwast het eiwit op je koekjes.
- Voor het bakken raad ik je aan om op een matige temperatuur te bakken (cannabinoïden houden niet zo van hitte). Ik raad je dus aan om je koekjes 10 tot 20 minuten (afhankelijk van of je ze liever zacht of harder hebt) op 175° te bakken. Houd er rekening mee dat ze tijdens het afkoelen iets harder worden.
Zo, nu kun je naast onze CBD-kerstpakketten.
Mama's tips
Als je zin hebt, kun je natuurlijk ook versieringen op je koekjes aanbrengen, bijvoorbeeld glazuur. Bewaar je koekjes na het bakken in een luchtdichte doos of een hersluitbare zak. Vergeet niet om ze te labelen, zodat kinderen of zwangere vrouwen ze niet per ongeluk eten.
Ik raad je aan om ze snel te proeven, zodat ze al hun voordelen behouden. En waarom zou je ze niet combineren met een glas glazen glühwein met CBD.
Ter herinnering: het is niet omdat het koekjes zijn, dat je er veel van moet eten. Houd je aan de aanbevolen hoeveelheden. Dus aan de slag in de keuken en fijne feestdagen!